Acces statiune

Cum sa ajungi la noi

Muntele Mic se afla in partea sudica a Muntilor Tarcu in apropierea orasului Caranesbes. Caransebeşul se găseşte la încrucişarea a patru drumuri principale ale Banatului care duc spre nord-vest- prin Lugoj – la Timişoara-Arad si spre sud-est – la Orşova – Drobeta Turnu Severin-Craiova iar spre vest – pe văile Pogăniciului şi Bârzavei – la Reşiţa, iar spre est prin Otelul Rosu – Sarmisegetuza – la Deva şi Hunedoara. Din Caranesbes accesul in statiune se face pe DJ 608A (exista un sens giratoriu pe soseaua de centura a Caransebesului cu indicator Muntele Mic) prin Zervesti-Turnu Ruieni -Borlova (ultima localitate)- Statiunea Muntele Mic . Ultimii 11 Km din parcarea Telescaunului pana sus pe platou sunt drum de munte in panta cu numeroase curbe, iarna este obligatoriu sa aveti lanturi in dotare. La intrarea in statiune, pe partea stanga,pe un platou situat la 1600 m altitudine, vis a vis de Teleschi Borlova, exista o parcare cu plata pentru circa 600 de masini.

Informatii utile:

✔ Masina trebuie echipatā cu cauciucuri de iarnā

✔ Chiar daca nu e nevoie sa le utilizati, lanturile trebuie sa le aveti in portbagaj, in caz ca se schimba starea drumului sau in parcare.

✔ Nu exista curse regulate, se poate lua taxiul din Caransebes

✔ Exista operator care asigura transportul de la vechiul telescaun, in weekend, fiind aglomerat, nu se poate asigura un orar exact.

✔ Parcarea se plateste, 30 RON/zi sau 1,65 RON/zi/365zile.

✔ Daca nu mai sunt locuri in parcare, parcati pe o singura parte a drumului, respectati semnele de circulatie.

✔Nu se poate ajunge cu masina la cabane si hoteluri, iarna.

✔Cand ajungeti in parcare sunati cabanierul sa vina sa va duca la cabana sau inchiriati contra cost un transportator de bagaje si persoane TRANSPORT BAGAJE 🏍 0767 470 825.